Блог

Всеки ден човек се среща с множество потенциални заболявания, причинявани от патогени като бактерии и вируси. Въпреки това, голяма част от хората не се разболяват, защото имунната система на човека се активира и поддържа здравословното състояние на организма.

Прочетете още

Здравето е едно от най-ценните неща, които имаме, ако не и най-важното. Днес повече от всякога хората издигат в култ здравето, като същевременно са станали по-бдителни и загрижени за опазването му. Важна роля за поддържане на добро здраве играе правилната…

Прочетете още

Вирусите, както и бактериите, съществуват милиони години преди зараждането на човечеството. Може да се каже, че ние хората живеем в техния свят, а не те в нашия.

Прочетете още

Адекватно работещата имунна система предотвратява навлизането на микроби в тялото, като ги унищожава или ограничава въздействието им върху организма ни.

Прочетете още

Вирусите са органични частици, които сравнени с бактериите са значително по-малки. За да си представите за какъв размер говорим - в 1 мм се събират 10 000 вируса, подредени в линия.

Прочетете още

Имунната система е защитата на тялото срещу инфекции и заболявания. Представлява сложна мрежа от клетки и протеини, локализирани в различни органи, тъкани и структури на цялото тяло.

Прочетете още